Halloween

Halloween imorgon. Hoppas många är utklädda på stan så man får lite Halloweenkänsla.



Jag tänkte ha den här halloweendräkten ;-) 

Glad glad glad

Vaknade idag och kände mig så himla glad! Vet egentligen inte varför, kanske för att det är fredag? Kanske för att man kan skymta solen? Kanske för att det inte är så apkallt ute? Så skönt att vakna på sånt strålande humör redan från minut ett på fredagsmorgonen. Sessan följde i sista sekund med min mamma till landet. Dom ska vara där tills söndag. Hon ÄLSKAR att vara där och blev så glad att hon fick följa med! Så nu har man plötsligt en helt barnfri helg. Vad ska man hitta på då? Blir nog utgång både fredag och lördag. Fast ikväll ska jag ta det lite lugnt eftersom jag vet att det kommer bli hårt imorgon ;-).


                                         Lika glad som jag är idag :-D

                    

Jacka?

Jag vill ha en ny vinterjacka. Men inte trodde jag att det skulle vara en sån kamp att hitta en! Har provat sjuttioelva stycken men ingen är så som jag vill att den SKA vara. Vill hest ha en brun men det är bara att lägga ner nu för det finns typ ingen brun jacka att köpa i år- en FIN brun jacka menar jag då. Ingen sån i bubblig modell utan en parkasmodell. Lutar just nu åt en fjällräven som jag provade idag men så klart hade dom ingen i XS så jag får väl vänta lite till då...jag som hatar att vänta...

This is it

Har nu bokat biljetter för att se filmen "This is it". Ska kolla på den på söndag med världens bästa lillebror <3

            

Äntligen...

..hemma! Såå skönt att bara få ligga på soffan och kolla på tv. Har varit duktig idag faktiskt. Hann med allt som skulle hinnas med, plus lite till! Det var så himla skönt att sitta där och få naglarna fixade. Sen gick jag runt lite och hittade denna lilla pärla som jag tänkte ha på mig på lördag när världens bästa Å ska firas!

                     

Because of you

Jag vet att den här låten är apgammal, men den berör mig lika mycket varje gång jag hör den. Får faktiskt gåshud varje gång. Texten i den låten får mig att tänka på en speciell person som sårade mig väldigt djupt och lämnade ärr som aldrig kommer läka. Vissa  förstår nog vem jag pratar om...den personen fanns i mitt i 16 år..och något år till, till och från....

http://www.youtube.com/watch?v=biff2Rx5VZw&feature=related

Plattis

Jädrans var mörkt det var igår! Skönt att det är ljusare idag. Man blir så seg när det är såå mörkt ute. Inte bra. Energi är inte nåt man direkt har i överskott just nu. Man kan faktiskt nästan skymta lite blå himmel om man kikar ordentligt.

Åkte efter jobbet igår och köpte en plattång. Har kikat ett tag efter en riktigt bra en och såg att Aftonbladet haft stort test. Så jag åkte och köpte den som fått bäst i test. Det blev en Remington sleek and curl. Man kan alltså både platta och locka med den! Perfa! Man fick den i en jättefin förpackning med en dvd som visar olika stylingknep med plattisen. Testade den igår kväll och jag kan VERKLIGEN rekommendera den! Den var ruskigt bra! Men då plattade jag bara. Köpte även världens minsta plattång (endast 15 cm lång) att ha med när jag reser. På lördag ska jag locka håret med min Remington har jag tänkt. Får se hur det blir då.




På tal om lördag...man börjar smått längta efter helg nu. Vet ännu inte riktigt vad som händer på fredag, men på lördag ska en av världens mest underbara människor firas! Ska bli sååå skoj! Då blir det P A R T Y! Ska nog klämma in en bio med Sessan på lördag också. Jag vill så gärna se filmen UPP. Mysigt med bio ju!

Har mycket att hinna med idag efter jobbet. Ska lämna in vinterjackan på kemtvätt, lämna in mina nya stövletter för omklackning, lämna in mina nya stövlar för att sys in, fixa naglarna hos min nageltjej och även åka förbi Ica Maxi för att handla lite.. PHU! Sen ska Sessan hämtas hos mamma (hon fick vara ledig från dagis idag) och hem och läggas. SEN kan jag slappna av lite, fast då lär väl jag däcka på soffan framför tvn.


Trötter

Sov i alla fall 8 timmar inatt men ändå så är jag såå trött. Blää, vill inte vara det. Sessan var i alla fall pigg och glad. Mest glad. Hon hade på sig sina nya Ecco-kängor till dagis och hon var väldigt stolt. Hon sa "mamma, inget annat barn kommer ha så fina skor som jag har nu". *sötis*
Kom sen till jobbet och systemet funkar nu! Tjohoo! Gjorde lite frukost, tände lite ljus och lyssnade på lugna låtar på Spotify medans jag började med morgonens jobb. Myyyyysmorgon. Jag myser väldigt mycket nu känner jag. Men gör man inte det automatiskt på hösten? Man kollar ut, det är kallt, grått och regnigt. Då vill man bara krypa ner under filten och dricka en varm kopp O´boy och titta på någon bra film.

                                     

Måndag

Fasiken vilken seg dag på jobbet det varit idag. Systemet har inte funkat alls och man satt största tiden av dagen och stirrade in i en vit skärm. Man blir såååå seg av att bara sitta och inte göra nåt. Men tillslut kraschade systemet helt och vi blev hemskickade, kl 14.30 tjohoooo! Men inte fick jag gå hem inte. Nä, jag skulle till Sessans dagis och utföra mina "städstraffuppgifter" eftersom jag inte var med på deras städdag i lördags, men då städade ju jag med sekten. Så det blev att torka lister och lampskärmar istället för att göra nåt annat skoj, som typ shoppa ;-). Sen när jag TILLSLUT blev klar så åkte jag och handlade lite och åkte hem sen för att laga lite mat. Idag fick det bli ugnsgratinerad fylld paprika med ugnsrostad aubergine och en medelhavssallad med valnötter, mums!




Sessan leker med kameran..



Sessan leker FRAMFÖR kameran..som vanligt :-)



Ska sitta en stund framför tvn nu, kanske glutta lite på störda Färjan och om jag orkar även kolla på CSI. Men jag tror att jag ska lägga mig tidigt faktiskt. Hoppas man får jobba imorgon med ett fungerande system...men det verkar vara lite väl mycket begärt just nu...


Huvudvärk..

Jädrans huvudvärk som har bott i mitt huvud nu i över sex veckor! Bort bort bort! Inte ens ipren hjälper längre. Har blivit imun mot det. Kanske dags att besöka farbror doktor....

Walking with dinosaurs....

Söndag och man tror att man ska få lite sovmorgon som man annars brukar få, men icke! Kl 08 ringde klockan och det var dags att gå upp och göra sig i ordning. Sessan vaknade kl 07 och satt i soffan redan och kollade på tv. Hon är så snäll som alltid låter mig sova. Vi gjorde oss i alla fall iordning och åkte tåg in mot stan. På tåget råkade jag sätta mig bredvid en gammal gubbe som verkligen STANK!! Fyyy faaan att känna den lukten på morgonen, höll på att kräkas. Han luktade precis som en blandning mellan sur mjölk, gammal mögelost, surströmming och urin. Jag höll på att dö! Tur att Sessan underhöll mig :-)




Tillslut efter att ha slagits sig fram genom väggen av miljoner småbarn med familj så var vi framme vid Globen. Eller "stora golfbollen" som Sessan sa så sött. Kl 11.00 började showen, precis enligt schema. Visste inte alls vad jag förväntade mig, bara att Sessan skulle bli nöjd. Men jag måste säga att jag blev riktigt impad av showen! Det var riktigt häftigt och verklighetstroget! Man fick även lära sig en massa om dinosaurierna.



Sessan gillar riskakor :-D




Lite mera dinosaurier...




Efter showen fick Sessan bestämma vart vi skulle äta. 99.9 % av gångerna när man frågar henne så väljer hon Donken. Men denna gång ville hon äta pizza på Stinsen! vad hände nu??!? Men visst, gärna för mig tänkte jag. Jag äter hellre en vedungsbakad pizza än en slaffsig hamburgare.



Sessan spexar som vanligt...:-)




Sen var det dags för lite lek i lekhörnan





Efter en stunds lek åkte vi hem. Sessan slängde sig i soffan medans jag slängde mig mot städskåpet och började tokstäda hemma. Efter ca 1½ timme började jag känna mig rätt så klar och tände massor med ljus, värmde blåbär och åt det med gammaldags vaniljglass fram tvn. Gött! En härlig söndag med min Sessa!

städdag med sekten..

Vaknade upp imorse och första ordet som kom ur min mun var "faaaan". Kom på att det var städdag på gården, alias "sekten". För den här föreningen är som en sekt. Man blir fan rädd ibland. Tog i alla fall på mig mina rosa blommiga gummistövlar och gick ut till flaggstången där vi skulle samlas- i ring så klart. Där fick man välja städuppgift från en lista. Kratta löv var det enda jag kunde tänka mig göra, men icke- alla kärringar hade redan paxat den uppgiften. Mögeltvätt var uteslutet för min del, även tvätt av soptunor, då kräks jag. Så det fick bli att skrapa mossa. RÄTT kul!! Vem fan bryr sig om lite mossa? Vem fan ser lite mossa på trottoarkanten en stressig morgon på väg till jobbet? Ja, Nils-Ejnar ser det SÄKERT.

 Alla var superengagerade medans jag själv bara väntade på att klockan skulle gå och hoppas att Sessan blev kissnödig eller nåt så man var tvungen att gå in en stund. Hon som annars alltid kissar varje kvart skulle minsann inte kissa nu. Nähää, bara att fortsätta skrapa mossa då. Och alla grannar gick förbi varandra och klappade på varandras axlar och var allmänt läskiga. Jag passar verkligen inte in bland dom. Sen var det dags för korv. SKITLÄSKIGT ju! Nu skulle alla samlas runt grillen och prata och UMGÅS. Jag dör! Nils-Ejnar hamnar bredvid mig. Jag flyr. Sätter mig en stund hos barnen, hellre sitter man där än kallpratar med en bunt människor som man tydligen MÅSTE prata med eftersom man bor grannar. ÄH! Det behöver man inte alls.

Jag smet i alla fall iväg strax efter korven. När jag kom tillbaka några timmar senare var inte en enda kotte ute. SKÖNT! Men inte fan kunde man se att typ 20 människor hade rensat ute i 5 timmar? Alla löv som dom krattat bort hade ersatts med nya löv på marken. Man kunde inte se skillnad någonsans. Kanske om du kollar under någon buske där tanterna satt och rensade i timmar. Men vem fan går och kollar under en vinbärsbuske???


sambakväll i Vasastan

I fredags efter jobbet åkte jag till mammas café för att hjälpa henne lite. Hon ska stänga stället och skulle ha avskedsfest på brasilianskt vis. Att äta fanns fejoada som är Brasiliens nationalrätt som består av svarta bönor, ris, torkat kött, korv och lite tilbehör, MUMS! Sen fanns det massa annat gott att köpa som tårtor och kakor från Brasilien och även Caipirinha. Det spelades musik och dansades samba. Riktigt bra stämning faktiskt!


                                

Vit helg

Jäklar vad trött jag är idag. Det har jag varit hela veckan i ju för sig fast nu dom sista dagarna har det varit värst. Den här helgen får bli en vit helg. Orkar inte vara bakis :-). Ska ha myyyyskväll ikväll och bara lata mig. Nice! Köpa lite chips och dipp och titta på någon bra film. Låter helt underbart måste jag säga faktiskt. Bara ligga och dega. Sååå skönt!


                                         Lite så här känner jag mig :-D

                    

Trött

Jag är så sjukt trött..orkar knappt skriva nåt...kl är inte ens 21 men jag ska lägga mig nu. God natt!

Julmust

Drack årets första julmust till lunch idag. Hur gott är inte det?? Så fort man drack första klunken så fick man julkänsla över hela kroppen. Ja, det är lite tidigt att få julkänsla redan nu men lite smått börjar man längta faktiskt. Jag och J som jobbar med mig ska åka till Ikea idag och köpa julpynt till kontoret. Då kommer man verkligen få julkänsla. Men det är bara lit mys nu när det är så grått och kallt ute.

                      

Desperate

Sitter just nu och väntar på mitt favvoprogram, Desperate Housewives!!! BÄSTA BÄSTA BÄSTA!!! Veckans höjpunkt ju! ;-)



                

Kiss me goodnight




Har köpt väggdekor till mitt sovrum nu..fint va? :-)


Resa kanske...?

Vaknade upp idag och kollade ut..grått och kallt- IGEN! Vet inte vad jag hade förväntat mig men fasiken vad trött jag är på det här vädret redan. Jag längtar bort till sol och värme. Mamma pratar om att åka till Brasilien innan jul. Först skulle jag inte med men nu börjar jag faktiskt fundera på att haka på mamsen. Hur underbart som helst att få ligga på Copacabana och dricka kokosvatten och få lite färg! Ska kolla lite på resor nu.. :-)




Vem kan säga nej till det här??


Färjan...

Satt och kollade på Färjan på kanal 5. Fan vilka vrickade människor det finns! Man undrar ju om alla som är med där är sjukt skickliga skådespelare som spelar efter ett helt sinnessjukt manus? Men icke! Dessa människor finns på riktigt. Man blir ju smått rädd... men det är lite underhållning också... :-)

Här är kvällens avsnitt om ni missade det: http://www.kanal5play.se/program/play/farjan-s03e07

Måndag....

Måndag idag..och det känns verkligen som en måndag. Jag är sjukt trött och det är grått och kallt ute. Jag vill bara ligga under en varm mysig filt, tända lite ljus, sätta på en bra film och dricka en kopp varm choklad. Skulle inte vara dumt alls. Men ikväll kanske?

Vill så gärna fixa klart mitt sovrum. Det känns så trist och färglöst där inne. Jag vet ju exakt hur jag vill ha det, men kommer aldrig till skott. Men den här veckan SKA jag beställa tapeten som jag vill ha. Hittade den på www.maleributiken.se . Och så klart så är den rosa ;-) ! Rosa med stora medaljonger. Så här ser den ut! Fin va? :-)


                                            

Sjukt sliten....

Fasiken vad sliten jag har varit idag. Träffa hela tjejgänget igår (förutom en liten sjukling som var hemma :( ) och fira en kompis som fyllde 25. Jäklar vad vilt det kan bli med ett gäng tjejer och lite sprit :-). Sen åkte vi taxi in till stan och fick skönaste chauffören någonsin, haha! Han vred upp volymen på max (kanske för att slippa höra vårt kackel också ) och blinkade med ljusen och röjde själv loss, haha. Väl inne på stället hade vi skitroligt och dansade loss som galningar. Men plötsligt går en liten kort ful kille förbi mig och stoppar handen under min klänning!!!! Jag reagerade genom att klappa till honom och putta iväg honom långt ifrån mig. Några andra killar stod och hejade på och tyckte att jag gjorde helt rätt. Fan vad äckel det finns! Men det kändes i alla fall mycket bättre efter att jag klappat till honom :-).

Nu har jag lite myspys hemma. Har släckt ner hela lägenheten och tänt massor med ljus och värmt en kopp te. Måste samla krafter så man orkar jobba imorgon. Hur det ska gå har jag ingen aning om just nu..




Ny tatuering?

Jag har 3 st tatueringar i dagsläget. En fjäril på skuldran, en lotusblomma på undersidan av handleden och ett litet hjärta långt ner på höften. Är supernöjd med alla tre, men nu funderar jag på att skaffa nr 4...
Har två motiv som lockar....dels texten "amor vincit omnia" som betyder "kärleken övervinner allt" på latin. Jag har fastnat lite för den texten och tycker den är så vacker. Andra motivet jag funderar på är att ha en bild på en älva. Jag älskar älvor! Det är nåt magiskt med dom verkligen. Problemet är bara att jag inte vet vart jag ska ha tatueringen någonstans. Måste fundera ett tag till känner jag...





Första inlägget då...

Hm..ja då hakade man tillslut på bloggtrenden då..fast typ 100 år efter alla andra :-D. Tänkte att bloggen ska handla om min vardag och allt som händer just nu. Kommer även att uppdatera med bilder så ofta det går. Sen är ju tanken att bloggen ska stajlas om lite..men vi får väl se när Mackan har tid att hjälpa mig med det :-). Ni som förstår bloggnamnet, visst är det klockrent? ;-)



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0