Julafton 2009


jullunch

Idag var det dags för vår årliga mysiga jullunch på jobbet. Alla skulle ta med sig något och man måste ha lagat det helt själv. Även korv och julskinkan skulle lagas hemma. Jag fick göra rödbetssalladen. Stod igår kväll vid 22-tiden och gjorde hemlagad majonnäs först och blandade sedan i rödbetor, äpplen, lök och kryddor. Trodde inte att jag hade lyckats men det blev faktiskt riktigt gott!


Här börjar vi duka fram....



Min rödbetssallad



Recept  10 port

1 burk(ar)   rödbetor, inlagda
2 st   röda äpplen
1 st   gul lök(ar)
1 dl   majonnäs, köpt eller hemlagad
1 msk   fransk senap
    salt och peppar
1 dl   crème fraiche, lätt



Tillagning

Låt rödbetorna rinna av noga. Skär rödbetorna och äpplena i lite grövre bitar, samt fin hacka löken.

Blanda samman majonnäsen med lätt crème fraiche och senap. Blanda i rödbetorna, äpple och löken. Smaka av med salt och peppar.


Majonnäs:

Alla ingedienser ska vara rumstempererade.

2 äggulor
4 msk vinäger
4 msk fransk senap
5 dl matolja
salt
peppar


Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. DROPPA sedan i oljan så majonnäsen inte skär sig. Efter ett tag man börja försiktigt att hålla i resten. Smaka av med salt och peppar. KLART! :-)





Så här ser det ut utanför mitt fönster just nu! MYYYYYS!


Snö snö snö

Idag kom årets förtsa riktiga snö! Och det var inte lite som kom heller. Sessan blev helt överlycklig. Önskar bara att jag kunde känna samma glädje som hon...men jag tycker att det är så sjukt kallt ute. Fast jag gillar faktiskt snön, blir lite ljusare ute då.


Sessan ramlade lite :-)


Mina fötter försvann..


Jobbigt att borsta av all snö

Lucia

Igår var jag och kollade på världens finaste Sessa när hon och dom andra barnen på dagiset sjöng lucialåtar för oss föräldrar. Självklart så började jag gråta när jag såg min fina Sessa stå där i sina fina luciakläder och luciakrona. Jag var så stolt över att hon var just min! Bara min!

Sessan försöker springa ikapp dom andra <3




Sessan står längst fram i mitten


Myyyyysigt, men sjukt kallt!!

Dela på notan?

Lyssnade på NRJs morgonshow idag där det diskuterades om det är osexigt eller inte att dela på notan vid första dejten. Dom ringde upp mig så jag skulle få vara med och diskutera. Med var även BlondinBella och Tyra. Jag vågade så klart inte säga mitt riktiga namn så jag kallades för "Marie" :-). Det lustiga är att just den frågan diskuteras ofta bland oss singeltjejer. Och vi verkar tycka alla samma sak- killen betalar ALLTID på första dejten. Jag ser det som en självklarhet att killen ska betala första gången om han bjuder ut mig på en dejt. MEN, det betyder inte att han alltid ska betala. Jag bjuder gärna en kille, och det tycker jag att alla tjejer ska göra, men just den där första dejten.....


 
                                  
                     

Vi tjejer vill ju känna oss som tjejer då. Och DELA på notan är oacceptabelt! Så jäkla osexigt! Nä inte OK känner jag! Och om killen nu säger när notan kommer in " jag betalar" och tjejen säger för att vara artig "nä, men jag kan betala" så får han aldrig aldrig aldrig säga "OK" och då låta tjejen ta notan. Just det här har hänt mig en gång. Fan vad arg jag var då! Så alla killar därute: Betala alltid notan på första dejten! :-)


Glitter&glamour

En bild på mig från vår Glitter & Glamourfest som vi tjejer hade i lördags :-)


RSS 2.0